Drama u Neumu: Mladić oteo općinskog vijećnika

drama u neumu: mladić oteo općinskog vijećnika

Gabrijel Lovrić (22) iz Neuma, inače, sin vlasnika jednog gospodarskog objekta sinoć je uhićen nakon prijave da je oteo Ivana Stankovića (58), vijećnika u Općinskom vijeću Neum, saznaje portal “Avaza”. Lovrić je, prema tvrdnjama izvora “Avaza” iz Neuma, Stankovića oteo ispred njegove kuće i odvezao ga u prostorije obiteljske tvrtke. Kumovi? “Ljudi koji su bili u obližnjem restoranu su vidjeli da ga je strpao u automobil, a Stanković je nakon četiri, pet sati koliko ga je držao uspio pobjeći i odmah je sve prijavio policiji. Policija ga je odvela na Hitnu jer ga je udarao pištoljem i letvom. Naravno, odmah mu je oduzeo telefon.

Ne znam, uistinu, što je razlog, znam da su kumovi. Eto, sve provjerite u policiji i u Tužiteljstvu, sve im je prijavljeno. Stanković je pod šokom, čovjek je grozno”, rekao je izvor “Avaza”. Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije potvrđeno je da je G. L. sinoć u 20 sati lišen slobode, nakon što im je I. S. prijavio da je oteo. “U tijeku su dalje istražne radnje koje provodi Policijska uprava Čapljina, u suradnji s Policijskom stanicom Neum, a o svemu je obaviješteno Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanske županije”, rečeno je iz MUP-a HNŽ.

Iz Tužiteljstva HNŽ su nam kazali da je dežurna tužiteljica obaviještena o predmetnom događaju, a dali su nam i konkretnije informacije.

Naplata duga? 

“Prema do sada prikupljenim informacijama, u konkretnom slučaju se radi o sukobu zbog neizmirenog dugovanja. Postoji sumnja da je oštećeni I.S. duže vremensko razdoblje osumnjičenom dugovao određenu sumu novca koju mu on nije vraćao. Osumnjičeni je pokušao, po dokazima kojima raspolažemo, prinudnim putem da ga opomene da mu vrati dug, pa je, navodno, upotrebljavao prijetnju i prinudu, a kako i na koji način je to vršeno, saznat ćemo nakon provedene istrage. Također, o kojem se kaznenom djelu radi, definirat ćemo tijekom istrage”, rečeno nam je iz Tužiteljstva HNŽ. Iz Tužiteljstva su napomenuli da se pod njihovim nadzorom provode sve neophodne istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja. Stanković je, inače, vijećnik u OV Neum ispred Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU).

www.vitez.info

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU