Drama u Trebinju: Dubrovčanin uhapšen zbog otmice djevojke

Dubrovačka policija potvrdila je da je u Trebinju u BiH riješena otmica 31-godišnjakinje koju je zatočio njezin mladić iz Dubrovnika.

Muškarac je djevojku s kojom je navodno u vezi zatočio u jednom stanu u Trebinju gdje oboje u ovom trenutku borave. Inače, oboje su hrvatski državljani, a kako je tačno došlo do otmice još se ne zna.

Djevojka je, kako navodi N1 Hrvatska uspjela jednom policijskom službeniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poslati poruku da je oteta u Trebinju.

Hrvatska policija odmah je tu informaciju proslijedila svojim kolegama u BiH. Prijavljeni otmičar brzo je pronađen u jednom trebinjskom apartmanu te lišen slobode.

Pronađena je i djevojka koja, prema prvim informacijama, nema vidljivih povreda.

“Nakon što je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska rano jutros zaprimila operativne informacije koje ukazuju na moguću otmicu 31-godišnjakinje koja ima prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije, odmah smo kontaktirali policijske službenike Policijske uprave Trebinje koji su brzom reakcijom uhapsili otmičara i provode kriminalističko istraživanje.

Do navodne otmice nije došlo na području Republike Hrvatske već na području Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

n1info.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU