Druga Dječja utrka uveličala 651. rođendan općine Busovača

U ponedjeljak 15. kolovoza, na sportskom igralištu između osnovne i srednje škole u Busovači, održana je druga Dječja utrka u povodu Dana općine Busovača, u organizaciji Općinskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Busovača i udruge „Mladi zajedno“.

Utrka je okupila mnoštvo radosnih mališana koji su željno iščekivali početak utrke, a bodrili su ih njihovi roditelji i drugi posjetitelji. Da bi zabava bila potpuna, pobrinuli su se animatori koji su zabavljali najmlađe, plesali s njima i fotografirali se. Organizatori su mislili na svaki detalj, te su organizirali i izradu balona za svako dijete u obliku po želji. Radost na dječjim licima je bila neopisiva, a upravo ta sreća naših najmlađih je najljepši dar općini Busovača za njezin 651. rođendan.

Drugu dječju utrku svečano je otvorio predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak.

„Sutra slavimo 651. rođendan općine Busovača i tim povodom su organizirani brojni događaji, a zasigurno jedan od događaja koji zaslužuje svu pažnju naše općine i šire jeste ova druga Dječja utrka u povodu Dana općine Busovača. Zaista me raduje da se velik broj djece prijavio za sudjelovanje, svima želim uspjeh i neka najbolji pobijedi“, kazao je predsjedatelj OV Josip Mravak.

Nakon svečanog otvorenja, uslijedila je utrka podijeljena u tri starosne skupine: za djecu od 5 do 6 godina, od 7 do 9 godina i od 10 do 12 godina. Utrka je održana na ulicama općine uz jasno označenu i potpuno osiguranu stazu za trčanje.

U skupini dječaci od 5 do 6 godina, prvo mjesto osvojio je Ismail Luković, drugo mjesto Matej Ćosić, a treće mjesto Jakov Vuković. U skupini djevojčice od 5 do 6 godina, prvo mjesto osvojila je Ema Bagarić, drugo mjesto Sumeja Halilović, a treće mjesto Nika Milinović. Nagrade u najmlađoj skupini dodijelila je ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić.

U skupini dječaci od 7 do 9 godina, prvo mjesto osvojio je Anes Pašić, drugo mjesto Harun Mekić, a treće mjesto Karlo Andrijašević. U skupini djevojčice od 7 do 9 godina, prvo mjesto osvojila je Ines Šakić, drugo mjesto Tea Znahor, a treće mjesto Lorena Hrgota. Nagrade u drugoj skupini dodijelila je zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto.

U skupini dječaci od 10 do 12 godina, prvo mjesto osvojio je Matija Relota, drugo mjesto Valentin Ćurić, a treće mjesto Antonio Akrap. U skupini djevojčice od 10 do 12 godina, prvo mjesto osvojila je Fatima Rizvić, drugo mjesto Iva Relota, a treće mjesto Lucija Marković.

Uime organizatora, Marija Ćosić, predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača i Mariela Livaja, predsjednica udruge „Mladi zajedno“, dodijelile su zahvalnice za potporu u organizaciji druge Dječje utrke: predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, ministrici financija u Vladi ŽSB Mirjani Plavčić, zastupnici u Saboru ŽSB Suzani Krišto, predsjedatelju Općinskog vijeća Busovača Josipu Mravku i policijskoj stanici „Busovača“.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim brojem sudionika natjecanja, kao i posjetitelja, te su uputili čestitku svim žiteljima općine Busovača u povodu Dana općine, sa željom i uvjerenjem da će ova sportska manifestacija postati tradicija, na radost svih, a posebice najmlađih.

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU