Duljaj progovorio o niškom sudiji: Nasmijao se u lice preko 40 posto ove zemlje!

Nogometaši Partizana još uvijek su pod dojmom utakmice u Nišu u kojoj su poraženi od Radničkog rezultatom 2:1.

U Humskoj su svi bili nezadovoljni suđenjem, a trener Igor Duljaj smatra da odnos prema njegovoj ekipi nije bio na nivou.

Moj stav je uvijek bio i ostat će da ne komentiram suđenje. Jedino što mi se nije svidjelo je to što se ne smijete igraču Partizana, jer ne smijete se samo igraču Partizana, smijete se Partizanu, smijete se ljudima koji su došli iz Pančeva, iz Beograda, iz Leskovac da bodre svoju ekipu. A to nije nimalo lijepo. Svatko može pogriješiti, suci su također pod pritiskom, svašta im govorimo. Nije ni lijepo, ali ne smijemo se nikome. Partizan ima mnogo simpatizera, preko 40 posto ove zemlje, a vi im se smijete u lice. To nije lijeporekao je Duljaj na konferenciji za novinare i dodao:

Imam puno prijatelja među sucima i mnogi od njih rade časno i pošteno, izuzetno stresan i težak posao. Nije ni njima lako, moram reći, ali smijati se nekome u lice zaista nije ni ugodno ni lijepo. Nažalost, kažem i neke neugodne riječi, a najgrublje što sam mu rekla je da si loša osoba. Mi smo sportaši, uvijek kad izgubimo, pružim ruku, čestitam kolegi, ali nastojim da svi imaju ravnopravan odnos.

Dvojica igrača kartonima su u opasnosti u utakmici protiv Radničkog za “Vječiti derbi”.

Imamo problema s kartonima, Kristijan Belić i Bibars Natho imaju po tri, ali nema kalkulacije. Najvažnija je prva sljedeća utakmica, a to je Radnički… Već sam razgovarao s njima. Rekao sam im da obrate pažnju, nije bilo priče. A ako naprave faul, neću ništa riskirati, odmah radim izmjenu ako vidim da oni sami idu na to..

Duljaj ističe kako mu je drago vidjeti reakciju igrača nakon poraza.

Svidjela mi se reakcija igrača u svlačionici. Nije im bilo svejedno što smo izgubili… Mnogi imaju društvene mreže, vidjeli ste i sami, pa ne komentiram. Rekli su da nismo poraženi, da ćemo iz ovoga izaći još jači. I to je reakcija koja mi se svidjela. Nema ljutnje, nisam razočaran, mogu se razočarati samo u neke druge stvari. Žao mi je ljudi koji su toliko putovali da bi došli u Niš, bilo je dosta dece koja su izostala sa nastave i neko im se smeje, a treba ih učiti pravim vrednostima..

Protiv Kragujevčana neće izostati branič Mihailo Ilić.

Znate kako, ako je igrač u napadu, onda imate dovoljno igrača koji mogu popuniti tu poziciju. Ovo je specifična pozicija. Mihajlo je praktički odigrao sve utakmice. Ali koga nema bez njega, mora se, pa ću vidjeti tko može na zadnjem treningu. Zašto to govorim? Zato što smo na prošlom treningu imali dvije situacije da su se dva igrača žalila na ozljedu, pa smo u Niš putovali bez Medine i Živkovića, jer su osjetili bolove na posljednjem treningu. Nadam se da će svi biti zdravi, pa ću vidjeti. U principu znam u glavi tko će igrati, ali neka pričeka.

O Radničkom?

Slika na terenu bila je sasvim drugačija. Imaju odličnog trenera koji ne odstupa od svoje igre. Vidjeli smo to. Pogotovo protiv TSC-a kada su remizirali. I mi i oni imamo oscilacije… Imamo sreću, i Radnički i mi, da ćemo igrati na odličnom terenu, tako da postoje svi uvjeti da se pokaže dobar nogomet. Očekujem otvorenu utakmicu i da će svi imati šta da vide, a posebno oni koji vole i poštuju Partizan. Nama je najvažnija sportska priča da se koncentrira na nas. Meni je najvažnija moja momčad i kako ćemo izgledati, tako da se nećemo baviti drugim stvarima. Tako smo napravili neke uspjehe, dobru igru, uspjeli nekako vratiti navijače Partizana. Dakle, samo sportska priča, koja nas vraća.

“Vječiti derbi” nije tema?

Derbi nitko niti ne spominje niti razmišlja o njemu. Prva sljedeća utakmica je najvažnija. Igrači jedva čekaju istrčati na terenzavršio je Duljaj.

Utakmica između Partizana i Radničkog 1923 igra se u subotu 16. prosinca s početkom u 18.30 sati.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU