Duljaj zadovoljan: Klub je prepoznao čemu težimo

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj sažeo je utiske sa priprema crno-belih.

Naime, posljednjeg dana na Cipru Partizan je trebao igrati protiv još jedne domaće momčadi, au tom susretu Duljaj je trebao isprobati momčad koja bi trebala otvoriti proljetnu sezonu u Superligi, no taj je susret otkazan zbog lošeg vremena. .

S jednim dijelom mogu biti zadovoljan. Vidjeli ste da posljednja tri dana nismo uspjeli napraviti ono što smo zacrtali. Najveći problem je današnja završna provjera pa smo ‘osakaćeni’ zbog te jedne utakmice koja bi puno značila. Morat ću nešto modificirati kad se vratimo u Beograd. Iznimno je malo odigrati tri utakmice prije početka prvenstva Srbije. Što se tiče treninga, možemo biti zadovoljni kako su igrači izgledali, mislim da ćemo nastaviti u tom ritmu jer je pred nama težak period do kraja sezone. kaže Igor Duljaj za “Arenu sport”.

Pridošlice su ono što je Partizan planirao.

– Partizan je brzo reagovao što se novih igrača tiče. Točno smo znali koji nam profil treba. Mislim da je klub prepoznao ono čemu težimo, a to je podizanje kriterija u dovođenju igrača. ne da se donese samo da se donese. Pažljivo smo birali, Partizan, ako bude promjena, ne treba da brine jer će imati okosnicu tima. Ne treba svake godine dovoditi pet-šest novih nogometaša, oni imaju kostur momčadi i važno je što koji trener ostavi iza sebe.

Castillo, Goh, Owusu postoje već neko vrijeme, kako rade?

– Treba im vremena, nekome je proces prilagodbe kraći, nekome duži. Najvažnije je da se ovdje osjećaju kao kod kuće, da ih je kolektiv primio na najbolji mogući način i s te strane će im biti puno lakše prilagoditi se, što prije doći u formu. Neće imati dug proces prilagodbe.

Čine li se kao igrači koji mogu donijeti kvalitetu Partuzanu u nastavku sezone?

– Mislim da mogu dovesti, momčad ne ovisi o par igrača. Ako imate više njih koji mogu promijeniti tijek igre onda je to pozitivna stvar. Bit će jako zanimljivo. Ništa ne obećavamo. Mogu osobno iu ime svog tima obećati da ćemo dati sve od sebe da izgledamo još bolje nego što smo izgledali. Potrebno je puno boli i truda. No, takav je nogomet, učinit ćemo sve da ne razočaramo navijače Partizana.

Za Saldañu je imao samo riječi hvale.

– Nije samo on doveo puno, nego i drugi igrači. Nogometno tržište pokazuje tko koliko vrijedi. Vidjeli ste da su dva igrača Partizana otišla u odlične klubove, u prve lige. Imao je dosta ponuda, bio je i na slatkim mukama. Klub je odolio tim ponudama, pa je Saldanja, barem zasad, član Partizana. Nadamo se, do kraja sezone.

Mogu li se navijači Partizana nadati peharu u Humskoj?

– I sami se sjećate što se događalo prije šest mjeseci, kakva su bila nagađanja i predviđanja za našu momčad. Opet ću ponoviti, nama je najvažnija tek sljedeća utakmica. I to Javor iz Ivanjice.

Nadate li se navijačima u Humskoj?

Nadam se i imam poruku za njih. U svoje osobno ime mogu im obećati da ću dati zadnji atom svoje snage, zadnju kap svog znoja da ova momčad izgleda još bolje u sportskoj borbi. Ne mogu sam i trebaju nam. Ovi dečki zaslužuju njihovu podršku. I nadam se da ćemo ih gledati na stadionu Partizana i na istoku i na zapadu. Očekujem da budu tu negdje, zaključio je Duljaj.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU