Dvojica muškaraca iz Jablanice i Mostara glumili policajce pa opljačkali Ukrajinca

MOSTAR, (FENA) – Odjel kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, lišio je slobode dvije osobe iz Mostara i Jablanice koje su sumnjiče da su, predstavljajući se kao policijski službenici, državljaninu Ukrajine ukrali novac, mobitel te još nekoliko predmeta iz vozila.  

Uhićeni su A.K. (1984.) iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘razbojništvo’ i ‘posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga’ te M.K. (2002.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘razbojništvo’.

Osumnjičeni se terete da su 17. rujna ove godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralna cestaM-17, općina Jablanica, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.  

Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, dodaju iz policije, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prigodom mu otuđili  određen iznos novca, mobitel marke “Xaomi Redmi 13C”, te još predmeta iz vozila.

Pretresom obiteljske kuće i pratećih objekata osumnjičenog A.K. u Jablanici, pronađena je određena količina praškaste materija koja asocira na opojnu drogu “Speed”, pribor za preradu droge, bankovna krtica Unicredit banke, te predmeti koji potiču iz izvršenog kaznenog djela. 

Protiv osumnjičenih bit će podneseno Izvješće o počinjenom KD nadležnom tužiteljstvu.

Nadalje, Odjel kriminalističke policije proveo je kriminalističku obradu nad osobom inicijala D.M. (1990.) iz Sarajeva, koja se tereti da je 22. listopada 2023. godine u mjestu Bradina, općina Konjic, iz vatrenog oružja “pištolj” pucala na putničko vozilo “Renault Master”, čime je počinila kazano djelo ‘izazivanje opće opasnosti’.

Protiv osumnjičenog bit će podneseno Izvješće Županijskom tužiteljstvu Mostar o počinjenom KD zbog izvršenja KD iz čl. 323. st. 1. ‘izazivanje opće opasnosti’, stoji u policijskom izvješću.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU