Dvojica razbojnika uhapšena u Sarajevu, u kući na Ilidži pronađeno više od 3,5 kilograma droge

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su uhapsili M. D. (41) i M.B. (45), nastanjene u Sarajevu.

Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga /član 289. stav 2., član 359. stav 1. i član 238. stav 1. KZ FBiH/.

Osumnjičeni su u prethodnom periodu izvršili razbojništva na području općine Novi Grad Sarajevo.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće koju koristi M.D. na području općine ilidža, kao i putničkog motornog vozila za koje postoje osnovi sumnje da su ga koristili prilikom izvršenja razbojništva.

Pretresima je pronađeno i oduzeto cca 3.500 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, 150 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 69 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, te drugi predmeti od interesa za istragu“, navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 41-godišnjak i 45-godišnjak su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.

The post Dvojica razbojnika uhapšena u Sarajevu, u kući na Ilidži pronađeno više od 3,5 kilograma droge appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU