-1.1 C
Sarajevo
Utorak, 31 siječnja, 2023

Džindić: Reorganizacija preduvjet za opstanak i budućnost rudnika u FBiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je kako je reorganizacija i restrukturiranje osnovni preduvjet za opstanak i budućnost rudnika u Federaciji BiH.

Ministar Džindić usmenom je informacijom upoznao Vladu Federacije BiH na sjednici u četvrtak u Mostaru o stanju u rudnicima ugljena u FBiH i aktivnostima provedenim posljednjih dana, a Vlada je potvrdila zaključke koje je dan ranije usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

– Od 2009. do 2015. godine skoro svi rudnici nisu plaćali niti jednu marku poreznih obveza i to mora nekada doći na naplatu, a to je upravo sada ovo vrijeme. Ukupan dug prema Poreznoj upravi je 473 milijuna maraka, a samo rudnici Breza i Zenica su pola od toga – Zenica 141 milijun, a Breza 88 milijuna maraka – kazao je ministar Džindić.

Naglasio je kako do blokade ova dva rudnika ne bi došlo da su rudnici poslušali upute Porezne uprave FBiH, odnosno Županijskog ureda Porezne uprave u Zenici da se plaća trenutni dug, a da se za stari napravi reprogram te da se u skladu s mogućnostima dio duga plaća.

  Alemka Markotić dobila priznanje Zagrepčanka godine. Uz to ide i 50.000 kuna – TNTPortal

– Radnicima i rudarima se mora uplaćivati plaća i porezi i doprinosi koji sljeduju uz tu plaću, a oni direktori koji ne mogu takvu stvar ispuniti i riješiti, pošteno je da daju ostavku, a da mi nađemo nekoga tko će raditi taj posao i ispunjavati ono što vlada zada – kazao je ministar.

On je pozvao sve one koji su doveli do ovakvog stanja u rudnicima da daju ostavku.

– Slijedi nam reorganizacija koju moramo uraditi i zamijeniti osobe koje su na tom putu zaustavile takvu jednu vrstu reorganizacije – ustvrdio je ministar Džindić.


Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU