Edis Mulalić, novi trener Željezničara: Sada se trebamo prihvatiti posla

Fudbalski klub Željezničar će u proljetni dio sezone krenuti predvođen Edisom Mulalićem, koji je ponovo šef stručnog štaba “plavih“. Mulalić je danas u Sarajevu govorio o povratku i planovima kao i pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Na klupi tima sa Grbavice naslijedio je hrvatskog trenera Tomislava Ivkovića sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja pred kraj prošle godine.

“Nisu oni samo sa mnom pričali i to je legitimno. ‘Željo’ je magnet svima, pričali su sa tri, četiri kandidata, izbor je pao na mene. Sada se trebamo prihvatiti posla”, rekao je Mulalić.

Kako je kazao, imao je neke finansijski jače ponude, ali ništa bez “Želje“.

“Imamo pet igrača koji nisu zadovoljni. Sada je korektno od mene da se obave razgovori sa tim igračima. To su Bojo, Mujezinović, Vrhovac, Juričić i Blažević. Samo su dvije tužbe stigle i to od Vrhovca i Mujezinovića”, naglasio je Mulalić.

Smatra da mu treba nekoliko novih igrača koji će sprovesti u djelo filozofiju “Želje“, koja je, naveo je Mulalić, i čudna i lijepa.

“Ponovo sam kontaktirao Štilića i Cocalića, pružili smo ruke. Cocalić bi se u ponedjeljak trebao pojaviti na treningu. Želim da pokušam vratiti i Dialibu. Dečko je u Turskoj i on je željan pomoći. Pričam o tri igrača kojima sredstva uopšte nisu bitna, dolaze radi kluba”, pojasnio je Mulalić.

Smatra da sada klubu trebaju vratiti “Željin“ duh.

“Svi znamo da smo najbolje rezultate ostvarivali s našom djecom iz omladinskog pogona. Imam obećanje da će ući investitor, svi se tome nadamo, ali se ne možemo osloniti na to. Moramo raditi. I za investitore kažem, ‘Željo’ je mamac, izlog, ‘Željo’ se voli”, rekao je Mulalić.

Govoreći o planu priprema, Mulalić je kazao da će igrači Željezničara prvi dio odraditi u kampu Igmana na Ilidži. Prema njegovim riječima, nakon 15-ak dana uvodne faze, sedam dana će provesti u Konjicu te desetak u Međugorju.

“Obišao sam kamp Igmana na Ilidži. I tamo ćemo biti 15 dana. Nakon toga ćemo, najvjerovatnije, sedam dana biti u Konjicu i poslije odmora od neka dva, tri dana, najvjerovatnije ćemo devet ili deset dana biti u Međugorju”, rekao je Mulalić.

Plan je da se odigra šest prijateljskih utakmica.

Fudbaler “plavih“ Samir Bekrić izjavio je da su ponosni, sretni i zadovoljni “što se šef vratio u svoj klub”.

“Znamo šta on znači ovom klubu, šta znači nama. Pokazao nam je šta znači ‘Željo’ kao klub, da je klub mnogo bitniji od ‘love’, tako da smo ga pratili u stopu. Moja generacija i ja smo imali tu čast i sreću da treniramo uz njega i da rastemo. Vidi se pozitivna atmosfera oko kluba. A, mi igrači ćemo dati sve od sebe da opravdamo očekivanja šefa”, poručio je Bekrić. (Anadolija)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU