Efes poslao apel: Turci se odrekli Shanea Larkina

Anadolu Efes danas je objavio priopćenje u kojem ističu da je Turski košarkaški savez povukao status domaćeg igrača koji je dobio njihov igrač Shane Larkin.

Naime, Larkin je reprezentativac te zemlje predstavljao od 2021. godine, ali će mu se status promijeniti prije nove sezone.

Razdor između dvije strane počeo je nakon poraza Turske u pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, nakon čega su izgubili sve šanse za nastup u Parizu sljedeće godine.

Zato je tamošnja udruga počela tražiti krivce i pronašla ih u dvojici naturaliziranih igrača – Scottyju Wilbekinu i Shaneu Larkinu.

Njih dvojica su se ovog ljeta iz različitih razloga povukli iz reprezentativnih priprema, a zbog toga su kažnjeni s pet utakmica suspenzije u turskom prvenstvu i novčanom kaznom od 3140 eura.

Na dan kada je turski savez objavio ove kazne, na društvenim mrežama oglasio se i Larkin, koji je istaknuo da se nije odazvao pozivu izbornika zbog ozljede.

– Dugo sam šutio o stanju u reprezentaciji ovog ljeta iz poštovanja prema igračima koji su se trudili i pripremali za kvalifikacije, ali osjećam da sada moram. Cijela situacija i nepoštovanje prema meni je srceparajuće.

Istina je da su me reprezentativci pozvali u kamp iako su znali da je moje tijelo u lošem stanju i da bi bilo riskantno igrati. Bio sam u SAD-u radeći na oporavku od sezone pune ozljeda. Reprezentativci su me zvali da dođem skenirati koljeno da dobijem bolju dijagnozu, izjavio je tada Larkin.

Također, slična situacija se očekuje i sa Scottyjem Wilbekinom.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU