18 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Ejuboviću potvrđena zatvorska kazna od 15 godina i deset mjeseci

Odlukom Vrhovnog suda Federacije BiH potvrđena je prvostepena presuda Almiru Ejuboviću, osuđenom na 15 godina i deset mjeseci zatvora za izazivanje saobraćajnog udesa u kojem su 29. juna 2018 godine poginule tri djevojke, a jedna teško povrijeđena.

Istovremeno, žalbe branitelja okrivljenog i zatupnika optužbe odbijene su kao neosnovane, potvrđeno je Feni u Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Okrivljenom Ejuboviću je, pored zatvorske kazne, izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od pet godina nakon odsluženja kazne.

U izdržavanje kazne okrivljenom će se uračunati i vrijeme provedeno u pritvoru od 11. jula 2018. godine.

Ejubović je okrivljen za nesreću u kojoj su 29. juna 2018. godine na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva stradale Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), dok je teške povrede zadobila Ajla Oruč.

Prvostepenom presudom je oglašen krivim što je – upravljajući svojim neregistrovanim putničkim motornim vozilom BMW X5, bez važeće vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi i imovinu većeg opsega, , ugrozio javni promet dovodeći u opasnost život ljudi, krećući se brzinom od blizu 166 km/h na mjestu gdje je propisana brzina do 120 km/h, usljed čega je prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

- Oglašavanje - ejuboviću potvrđena zatvorska kazna od 15 godina i deset mjeseci

Optužnica, potvrđena početkom augusta 2018. godine, Ejubovića tereti za počinjenje teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Suđenje u ovom predmetu počelo je 27. septembra 2018. godine, a prvostepena presuda izrečena je 20. decembra iste godine.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima