Ekonomski fakultet u Sarajevu se ogradio od istupa profesorice Sabine Silajdžić: “U mom srcu 9. januar i 1. mart su u istoj ravni”

Ekonomski fakultet u Sarajevu oglasio se nakon što je Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na tom fakultetu izazvala buru u javnosti izjednačavajući u svojim istupima 1. mart kada se slavi Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 9. januar – neustavni datum za obilježavanje “dana RS-a”.

U mom srcu 9. januar i 1. mart su u istoj ravni”, kazala je profesorica gostujući na Face televiziji.

Tim povodom su se oglasili sa Ekonomskog fakulteta.

S obzirom na brojne medijske upite u povodu javnih istupa zaposlenika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želimo istaknuti da stavovi članova naše akademske zajednice, izneseni u javnim istupima i to u slučajevima kada zvanično ne predstavljaju Fakultet, jesu njihovo lično mišljenje, a ne zvaničan stav Institucije”, navodi Fakultet na svojoj Facebook stranici.

Dodaju da se ograđuju od pojedinačnih stavova zaposlenika iznesenih u njihovim javnim istupima ili putem njihovih privatnih kanala i profila na društvenim mrežama, te naglašavaju da oni ne predstavljaju zvaničan stav te institucije.

Službene izjave Fakulteta isključivo se objavljuju putem naših zvaničnih kanala komunikacije”, naglasili su.

The post Ekonomski fakultet u Sarajevu se ogradio od istupa profesorice Sabine Silajdžić: “U mom srcu 9. januar i 1. mart su u istoj ravni” appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU