Emira Maslan biće ukopana u četvrtak u Goraždu
Emira Maslan, žrtva femicida koje je izvršio Anel Bećirović, bit će ukopana u četvrtak u Goraždu na mezarju Kolijevke. Iza ubijene Emire ostali su sin, majka, brat i ostala mnogobrojna rodibina i prijatelji.

Podsjećamo, Bećirović je u ponedjeljak usmrtio Emiru, bišvu partnericu, u njenom stanu koji se nalazi na Alipašinom Polju. Tijelo su pronašli policijsku službenici nakon dojave poslodavca i porodice jer se Emira nije pojavila na poslu niti javljala na telefon.

Svemu je prisustvovao njihov četverogodišnji sin kojeg je, nakon femicida, poveo sa sobom u stan u ulici Aleja lipa u sarajevskom naselju Hrasno. Nakon što su  Bećirovića locirali policijski službenici MUP-a KS, trajali su pregovori kako bi spasili dijete te njega spriječili da izvrši samoubistvo.  Dijete je spašeno i predato nadležnom Centru za socijalni rad.

Najviše pažnje javnosti izazvao je Bećirovićev branilac Omar Mehmedbašić  sa skandaloznom izjavom da će dovesti svjedoke koji će potvrditi da je Bećirović volio Emiru. Ova izjava naišla je na brojne osude, između ostalog i njegovih kolega.novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU