“Energoinvest” u Istočnom Sarajevu zapalila dva radnika iz Zenice?!

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je danas da postoje osnovi sumnje da su požar u bivšoj fabrici “Energoinvest” u Istočnom Sarajevu na objektima u vlasništvu preduzeća “Elektroinženjering” izazvala lica čiji su inicijali N.B. i J.H. iz Zenice.

Šehovac je rekao novinarima da su danas Okružnom javnom tužilaštvu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovih lica zbog osnova sumnje da su kao radnici preduzeća “Tola kompani” iz Zenice 10. avgusta, vršeći radove na pomenutom objektu, počinili krivično djelo paljevina.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Namiru Bašiću /25/ i Jasminu Haseljiću /42/ za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tokom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom “brenera”.

Šehovac ističe da je nad licima izvršena kriminalistička obrada i izvještaj je dostavljen Tužilaštvu koje će dalje preduzimati mjere i radnje.

On je naglasio da će materijalna šteta biti naknadno utvrđena, a izgorilo je i uništeno oko osam hiljada metara kvadratnih krovne konstrukcije.

Šehovac je podsjetio da je 10. avgusta prijavljen požar na ovom objektu koji je ugašen 11. avgusta, a 12. avgusta je izvršen uviđaj pod nadzorom nadležnog tužioca i uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite.

On je rekao da je tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično djelo paljevina, te naložio preduzimanje svih potrebnim mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU