Englezi se povlače iz Superlige, Španci i Italijani nastavljaju

Engleski prvoligaši Arsenal, Manchester United, Liverpool i Tottenham odlučili su istupiti iz novoosnovane Superlige

Ranije su mediji objavili da se iz Superlige povlače i Manchester City i Chelsea, a onda je Manchester City prvi službeno objavio odluku o odustajanju.

“Nakon što smo vas saslušali, kao i širu nogometnu zajednicu ovih par posljednjih dana, povlačimo se iz projekta Superlige. Napravili smo pogrešku i zato se ispričavamo”, objavljeno je službenom twetter profilu Arsenala.

Od engelskih klubova jedino još Chelsea nije službeno objavio da se povlači iz ovog kontroverznog projekta, ali prema pisanju medija pitanje je trenutka kada će klub sa Stamford Bridgea to učiniti.

U ponedjeljak je odjeknula vijest da je 12 bogatih europskih klubova postiglo kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova. Predsjednik “kraljevskog kluba” Florentino Perez izabran je za predsjednika Superlige. Vijest o toome oštro su osudili i UEFA i FiFA, politički svijet a njemački klubovi Bayern i Borussija te francuski PSG su odbili sudjelovanje u tom projektu.

Nakon ovih odustajanja u Superlig ostaje samo šest klubova: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Milan, Inter i Juventus.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU