EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Vlada ZDK donijela set novih mjeraepidemiološka situacija: vlada zdk donijela set novih mjera
FOTO: Zenicainfo.ba

Vlada ZDK danas je na vanrednoj sjednici razmatrala informaciju o epidemiološkoj situaciji na prostoru ZDK, te na prijedlog Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravstva donijela set novih mjera.

Tako se privatnim zdravstvenim ustanovama nalaže da radnim danima do 10 sati izvrše prijavu zaraze bolesti COVID 19 higijesko-epidemiološkim službama domova zdravlja na prostoru ovog kantona. Mjera koja se tiče predškolskih ustanova je i dalje produžena, ali Institut za zdravlje i sigurnost hrane već od danas počinje kontrolu svih predškolskih ustanova, koje su to zatražile i ukoliko budu ispunjavale naložene preporuke mogu početi sa radom. U ugostiteljskim objektima se zabranjuje izvođenje muzike uživo, zatim upotreba nargila, a zabranjen i rad kladionica, kao i igraonica za djecu.

Zabranjeno su također i održavanje sportsko-rekreativnih aktivnosti u zatvorenom prostoru, izuzev treninga i takmičenja sportskih klubova koji učestvuju na takmičenjima na državnom, federalnom i kantonalnom nivou.

Sve ostale mjere koje su dosad važile ostaju na snazi, saopćeno je nakon današnje sjednice Vlade ZDK. (V. J.)

 
Prethodni članakVlada FBiH: Nije predloženo otvaranje ugostiteljskih objekata
Naredni članakU srijedu potpuna obustava saobraćaja na dionici ulice Bistua Nuova

avatarIzvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU