Erko Jun u najavi borbe protiv Pudzianowskog: On je legenda, ali sad je došlo moje vrijeme

Poljski borilački gigant Konfrontacje Sztuk Walki (KSW) objavio je posebnu videonajavu za glavnu borbu KSW 51 spektakla, koji će se održati 9. novembra u zagrebačkoj Areni, a u kojoj će snage odmjeriti  bosanskohercegovački MMA borac, fitness model i najpopularniji Bosanac na društvenim mrežama Ermin Junuzović alias Erko Jun i Mariusz Zbigniew Pudzianowski, poljski snagator i MMA borac.

 

Pudzianowski je pet puta bio svjetski prvak u takmičenju snagatora World’s Strongest Man, a dva puta je osvojio drugo mjesto.

 

U videonajavi KSW-a za ovu borbu Erko Jun je rekao:

 

– Kada sam bio mlađi, gledao sam ga. On je legenda. Sjećam se njegove prve borbe, bila je to velika stvar za MMA. Mnogi su sumnjali da se može boriti, ali on se zadržao. Dokazao je da to može, a sad to radim ja. Jedina razlika je što sam ja mlađi i eksplozivniji od njega. Sad je došlo moje vrijeme da zasjam.

 

Njegov protivnik Mariusz Zbigniew Pudzianowski pojasnio je kako se odlučio na borbu.

 

– Prozvao me je putem društvenih mreža, stari vuk protiv mladog. Nisam to mogao odbiti i sretan sam što ću testirati njegove vještine, rekao je u najavi poljski snagator i MMA borac.

 

Do spektakla u Areni ostalo je 18 dana, a našu zemlju u Zagrebu pored Erke Juna predstavljat će Denis Stojnić, naš najbolji MMA borac, koji je neporažen u posljednjih osam borbi. Njegov protivnik bit će odlični Ante Delija.

 

Video najava za glavnu borbu KSW 51 spektakla …

 

 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU