-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  ESV ZDK iskazao podršku Vladi ZDK za proaktivan rad

  ()

  Ekonomsko-socijalno vijeće za područje Zeničko-dobojskog kantona (ESV ZDK) razmatralo je danas na sjednici Program rada Vlade ZDK, Program rada ESV ZDK za period juli-decembar i Smjernice ekonomske i fiskalne politike ZDK za period 2020.-2022. godina.

  Socijalni partneri su Program rada Vlade ocijenili sveobuhvatnim i ambicioznim dokumentom i jednoglasno primili k znanju te iskazali punu podršku Vladi u njenoj opredijeljenosti za proaktivan rad u narednom periodu u smislu ostvarivanja planiranih programskih ciljeva i zadataka.

  Iskazano je zadovoljstvo socijalnih partnera radom Vlade u prvih 100 dana rada, sa posebnim akcentom na postignuti visoki stepen socijalnog dijaloga i opredijeljenost za zajedničko ostvarivanje programskih ciljeva i zadataka Vlade sa socijalnim partnerima kroz rad Ekonomsko-socijalnog vijeća.

  S tim u vezi, posebnim zaključkom socijalni partneri su zaduženi da sačine prijedlog ključnih tematskih oblasti značajnih za stvaranje boljeg ambijenta za razvoj i jačanje  privrede, a koje će biti osnov za izradu tematskog programa rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za mandatni period ove vlade, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO