24 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  EU ulaže više od tri milijarde eura u Erasmus+ program

  U okviru programa Erasmus+ Europska komisija objavila je poziv za prijave projekata za 2020. godinu. Očekivani proračun za ovaj program iznosi više od tri milijarde eura i veći je za 12 posto u odnosu na 2019. godinu.

  Povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics izjavio je kako je jako zadovoljan zbog ulaganja više od 3 milijarde eura u Erasmus+.

  “To će nam pomoći da nastavimo inicijativu europskih sveučilišta, pokazujući kontinuirano ulaganje u europski obrazovni prostor. Ponosan sam što visokoobrazovne institucije formiraju snažne nove saveze, utirući put za sveučilišta budućnosti, za dobrobit studenata, osoblja i društva u cijeloj Europi”, naglasio je povjerenik Navracsics.

  Na ovaj način mladim Europljanima pružit će se još više prilike za učenje, osposobljavanje i stjecanje profesionalnog iskustva u inozemstvu, priopćeno je iz Europske komisije.

  Erasmus+ je značajan program Europske unije za mobilnost i transnacionalnu suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, čiji su ciljevi poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih.

  U svibnju 2018. Komisija je predložila udvostručenje proračuna za Erasmus na 30 milijardi eura za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

  U programu Erasmus sudjeluju i visokoškolske ustanove iz BiH kao partnerske države. Nacionalni Erasmus+ ured u BiH pruža podršku državnim tijelima, visokoobrazovnim institucijama i drugim relevantnim skupinama u implementaciji Erasmus+ aktivnosti u visokom obrazovanju.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU