22 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

  Europski univerzitet Kallos ostvario međunarodnu saradnju sa univerzitetom iz Indije

  U Beogradu je dana 6.12.2019. godine potpisan ugovor o saradnji između Evropskog univerziteta Brčko distrikt, Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla i Evropskog fakulteta „Kallos“ Beograd u osnivanju, s jedne strane, i International Manipur University, javnim univerzitetom iz Indije, s druge strane. Evropski univerzitet nastavlja dobru praksu ostvarivanja međunarodne saradnje sa univerzitetima iz regiona i svijeta. Ceremonija zaključivanja ugovora održana je u Villa Jeleni na Dedinju. Svečanosti su prisustvovali brojni profesori Evropskog univerziteta i drugi gosti.

  europski univerzitet kallos ostvario međunarodnu saradnju sa univerzitetom iz indije

  Za Evropski univerzitet ovo je značajan iskorak u oblasti međunarodne saradnje, a i za studente je zaključenje ovog ugovora značajno s obzirom da će se ubuduće izdavati dualne diplome naših univerziteta i ovog univerziteta u Indiji. Takođe će biti ostvareni i drugi vidovi akademske saradnje uključujući i mobilnost studenata i nastavnika, organizaciju zajendičkih međunarodnih naučnih skupova, razmjenu bibliotečkih fondova i slično.

  Skupu je, između ostalih, prisustvovao i ministar za obrazovanje, rad i zapošljavanje u saveznoj Vladi Manipura u Indiji, gospodin dr. Radheshyam Singh Thokchom, koji je rektoru Evropskog univerziteta akademiku prof. dr. Nedeljku Stankoviću uručio počani doktorat iz oblasti prava i borilačkih vještina, kao i certifikat kojim se potvrđuje da je akademik Stanković izabran za gostujućeg profesora Manipur International University.

    U SBK nema aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom

  Vrijedi napomenuti i to da je potpisan i memorandum o pristupanju Evropskog univerziteta Brčko distrikt i Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla Međunarodnoj konfederaciji univerziteta.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU