Evo kada će izaći i koliko će koštati iPhone 11!

Za sada, izvori iz industrije se slažu po jednom pitanju – iPhone 11 neće imati ništa revolucionarno. Da, tu su najvjerojatnije tri kamere, bolje punjenje, boje kao što su ljubičasta i zelena, ali to je, otprilike – to. Biće ih tri, a evo svega što se zna o datumu njihovog predstavljanja i cijeni.

Datum premijere

“TechRadar” je izračunao da ćemo nove uređaje najverovatnije vidjeti u utorak, 17. septembra. Iako Apple još uvijek nije najavio nikakav događaj, a taj datum se bliži, evo zašto se smatra da će biti baš tada.

U posljednjih sedam godina, Apple je nove telefone predstavljao u prvoj polovini septembra, najčešće utorkom i srijedom. Vjerovano je da će se tog “kalendara” držati i sada.

Od 2010, takav događaj nije održan ponedjeljkom, pa se sreda, 11. septembar nameće kao logičan datum, ali pošto je to žalostan dan za Ameriku zbog terorističkih napada izvedenih 11. septembra, Apple bi vjerojatno “poranio” jedan dan i predstavio ga 10. septembra.

Osim ako se ne odluči da ga odloži za čitavu sedmicu, a razlog su druge najavljene premijere u toj nedjelji septembra. Tako “TechRadar” predviđa utorak, 17. septembar kao dan kada ćemo vidjeti nove uređaje.

Cijena

Nedavno smo saznali da se Apple uređaji ne prodaju kao ranije, i moguće je da će to primorati kompaniju na pristupačnije cijene, kako bi zadržala poziciju na tržištu.

Dok se jedni izvori nadaju da će se Apple ipak “smilovati” i ponuditi mnogo jeftinije telefone, drugi ipak smatraju da neće, i da će cijena najjeftinijeg uređaja biti najmanje 650 eura, koliko je u Americi koštala najjednostavnija iPhone XR verzija prošle godine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU