15.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

EVO ZBOG ČEGA NIJE DOBRO NOSITI TELEFON SA SOBOM KADA IDETE U TOALET

Ako se pitate kako to vrijeme prolazi, onda su mobilni telefoni vaš odgovor. Ovo istraživanje ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko svi priznamo da koristimo mobilni telefon u toaletu.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ne bi trebalo da provedete više od 15 minuta u toaletu sa telefonom!

TELEFON JE MAGNET ZA BAKTERIJE

Telefoni mogu veoma uspješno da prenose i pokupe bakterije. Oni ih sa svoje površine mogu prenijeti na vaša intimna područja, a takođe ih mogu pokupiti sa bilo koje površine kupatila dok perete ruke ili puštate vodu. prenossi hayat

Korištenje telefona vas nesvjesno tjera na duže ostajanje, a niko ne želi pojavu hemoroida.

ODLAZAK U TOALET JE BIJEG

Studija iz 2016. godine pokazala je da su mnogi učesnici koristili svoje telefone kako bi potisnuli negativna osjećanja i emocije.

Takođe, ista studija je pokazala da studenti koriste svoje telefone kako bi se izborili sa dosadom. Kao rezultat toga, kontinuirana upotreba telefona, koja nastaje onda kada sa njim konstantno idete u toalet, može imati ozbiljan uticaj na naše mentalno zdravlje.

GUBITE SVOJE VRIJEME

Prema istraživanju, svi provedemo u prosjeku 90 minuta dnevno na našim telefonima, što je oko 3,9 godina našeg života. To znači da nam telefoni mogu odvratiti pažnju od naših poslova i svakodnevnih aktivnosti. prenosi hayat

Prema ovoj studiji, zaposleni gube oko pet sati sedmično na stvari koje nisu vezane za posao. Dakle, mnogi ljudi su priznali da provjeravaju svoje poruke i društvene mreže kada bi zapravo trebalo da rade.

www.haber.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU