Evropska sedmica robotike obilježena u Tuzli: Roboti oduševili djecu i mlade

U okviru Evropske sedmice robotike Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija organizovali su 18.11.2019. godine niz inspirativnih i besplatnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u Tuzli.

Kroz zabavno učenje i igru sa LEGO WeDo, Mindstorms EV3 i mBot robotima, 160 učenika iz Osnovneškole “Brčanska Malta”, Osnovne škole “Sjenjak”, Gimnazije “Meša Selimović”, JUMS Elektrotehničke škole i Katoličkogškolskogcentra “Sv.Franjo”, s oduševljenjem je ušlo u čaroban svijet robotike.

EU Robotics Week– ERW je inicijativa namijenjena promociji robotike, programiranja i općenito STEM edukacije u gradovima Evrope. ERW je osnovan 2011.godine na Evropskom forumu za robotiku te se od tada jednom godišnje obilježava sedmica robotike širom Evrope. Održavaju se radionice, predavanja, takmičenja, izložbe sa ciljem predstavljanja robotike i tehnologije što široj populaciji, a prvenstveno djeci i mladima. Partneri ERW 2019 za Tuzlanski kanton, treću godinu zaredom,bili su Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija. Tokom protekle tri godine smo u okviru Evropske sedmice robotikeeducirali u ovoj oblasti preko 860 učenika osnovnih i srednjih škola.

Za sve zainteresovane najavljujemo u decembru održavanja globalnog edukacijskog događaja Sata kodiranja (Hour of Code) na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademiji, gdje ćemo osnovama, ali i naprednijim tehnikama programiranja, besplatno podučiti učenike osnovnih i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona i Brčkog. Svi ste dobrodošli!

www.empirica.ba

www.stem-akademija.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU