Facebook objavio novu društvenu mrežu

Kompanija Facebook je objavila novu aplikaciju, koja za sada djeluje kao konkurencija već poznatom i uspješnom Pinterestu. Iz Facebooka su još prošle godine najavili da će jedan tim raditi na eksperimentalnom kreiranju novih aplikacija izvan glavnih brendova kompanije.

Kako je prenio The Information portal, nova aplikacija iz Facebooka djeluje ‘grozno’. Nazvana je Hobbi, namijenjena je za djeljenje fotografija, i u kojoj možete snimiti i organizirati svoj kreativni proces. Tu spadaju kuhanje, pečenje, umjetnost, zanati, fitnes, uređenje doma i još mnogo toga.

Ovo su samo neke od ideja koje su navedene na zvaničnoj stranici aplikacije na App Storeu.

Ideja je da ovu aplikaciju koriste svi oni koji imaju određene hobije i htjeli bi da svoje načine rada podijele sa drugima, i kako bi drugi ljudi pratili njihov napredak tokom vremena. Još uvijek ne postoji mogućnost djeljenja sadržaja na društvenim mrežama, ali nudi mogućnost kreiranja video snimaka projekata nakon što su oni gotovi, prenosi atv.com

Hobbi aplikacija prvo je puštena u prodavnicama u Kolumbiji, Belgiji, Španiji i Ukrajini, ali se od četvrtka uveče može preuzeti i u Americi.

Kompatibilna je sa iPhone-om, iPad-om i iPod touch uređajima počev od iOS 11 i novijim. Još uvijek nije definirano kako bi ova aplikacija mogls da upotpuni portfolio koji Facebook već ima, ali s obzirom na dosadašnje neuspjehe, moguće je da će i ova otići u zaborav ako se ne proslavi dovoljno.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU