Federalni ministri Dedić i Ramić posjetili Visoko

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, održali su  u utorak radni sastanak sa gradonačelnikom Grada Visoko Mirzom Ganićem.

Ministar Dedić održao je sastanak s predstavnicima poljoprivrednih udruženja i poljoprivrednicima Visokog na kojem su prezentirane dosadašnje aktivnosti ministarstva i planovi za ovu godinu.

Predstavnici poljoprivrednih udruženja izrazili su zahvalnost na dosadašnjoj podršci i iznijeli određene prijedloge ministru Dediću, te pohvalili pristup gradonačelnika Ganića koji je na ovaj način poboljšao dijalog s predstavnicima viših nivoa vlasti.

Dedić je iskazao zadovoljstvo upriličenim sastankom ali i činjenicom da je u Visokom pokrenut značajan broj obrta po osnovu poljoprivredne proizvodnje kao  i povećana izdvajanja za podrške poljoprivrednim proizvođačima sa lokalnog nivoa.

Ministri Dedić i Ramić po okončanju posjete sjedištu Grada Visoko obišli su farmu muznih krava “Lemeš”, kao i dionicu puta Šošnje-Dolovi, koji spaja Kakanj  i Visoko.

“Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u protekloj godini  je poljoprivrednicima sa područja Zeničko-dobojskog kantona osiguralo 10 miliona KM, a od toga u Visokom blizu tri miliona KM. Nadamo se da ćemo imati sličnu situaciju i ove godine jer ovaj kraj je nadaleko poznat po uspješnosti u oblasti mljekarstva, peradarstva i malinarstva”,  kazao je ministar Dedić.

Ministar Ramić dao je podršku projektima koji su značajni za povratničku zajednicu, posebno u izgradnji infrastrukture.

“Mi smo i do sada pomagali izgradnju putne infrastrukture na području Visokog, a s obzirom na uspješnu saradnju s gradonačelnikom Ganićem s istom ćemo nastaviti i u narednom periodu”, kazao je ministar Ramić.

Gradonačelnik Mirza Ganić sa saradnicima zahvalio se na upriličenoj posjeti te izrazio nadu da će jačanje saradnje s višim nivoima vlasti biti nastavljeno i u narednom periodu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva BiH.

(FENA) B.D.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU