6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021
Još

  Aerodrom Sarajevo – U junu 28 posto više putnika nego u istom mjesecu lani

  ()

  Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) od 1. do 30. juna prošlo je 119.205 putnika, a što je 28 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

  Ovo je prvi put u istoriji MAS-a da je već u junu opsluženo više od 100.000 putnika u jednom mjesecu, te je jasan nagovještaj uspješne ljetne sezone, doba godine koji je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo najprometniji period – istaknuo je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

  Također i broj realiziranih avio operacija, a kojih je u junu bilo 1.419, bilježi skok od 21 posto, u odnosu na isti mjesec prošle godine.

  U prvih šest mjeseci tekuće godine, kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo je prošlo 457.734 putnika, što je za sedam posto više u odnosu na isti period prošle godine. U isto vrijeme obavljeno je 6.207 avio operacija, a što je za jedan posto više u odnosu na isti period 2018. godine.

  MAS će u skladu sa raspoloživim kapacitetima nastaviti aktivno raditi na privlačenju novih avio kompanija i uspostavi novih linija, a preduslovi za daljnji značajniji rast su direktno vezani za realizaciju kapitalnih investicionih projekata, a u prvom redu za realizaciju projekta proširenja Terminalne zgrade, koji je u toku – izjavio je Kajmaković.

  (FENA) E.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO