1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Ambasador Wigemark pohvalio aktivnosti gradonačelnika i Gradske uprave Zenica

  ()

  Specijalni predstavnik Evropske unije i šef Delegacije EU u BiH ambasador Lars Gunnar Wigemark danas je tokom posjete Zenici, pohvalio aktivnosti gradonačelnika i Gradske uprave Zenica.

  Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i Wigemark razgovarali su o pokretanju pilot projekta elektronskog glasanja na predstojećim lokalnim izborima, saradnji Grada Zenica sa Zeničko-dobojskim kantonom, te poboljšanju privrednog ambijenta u gradu Zenica.

  Također je Kasumović upoznao Wigemarka o najznačajnijim aktivnostima Gradske uprave Zenica, te podsjetio da je uspješno riješen višedecenijski problem zagrijavanja stambenih i poslovnih objekata, vodosnabdijevanje i prezaduženost.

  – Stabilizovao sam budžet, ukinuo finansiranje političkih stranaka i oživio grad u društvenom i kulturnom smislu – kazao je Kasumović, te dodao da je Gradska uprava Zenice poduzela niz mjera za unaprjeđenje poslovnog ambijenta i postala najpovoljnija za ulaganje.

  Prije samo nekoliko dana, podsjetio je, u Poslovnoj zoni je prodato 17 neizgrađenih građevinskih parcela, a implementacijom projekta LIFE smanjene su administrativne takse za usluge građanima, ali i investitorima.

  Naglasi je da je od preuzimanja dužnosti gradonačelnika, u Zenici otvoreno oko 2.900 radnih mjesta. 

  Ambasador Wigemark je pohvalio inicijativu gradonačelnika Kasumovića za uvođenje elektronskog glasanja, gdje bi Zenica bila prvi grad u BiH u kojem bi se spriječio svaki vid nepravilnosti u izbornom procesu.

  Posebno je ukazao a napore koje Gradska uprava Zenica čini na unaprjeđenju uvjeta života građana i stvaranju povoljnijih uslova za privređivanje.

  Sagovornici su se i dotakli i političkih prilika u Zeničko-dobojskom kantonu. Ambasador Wigemark je pozvao sve učesnike vlasti na svim nivoima da međusobno sarađuju, jer građani BiH nemaju više vremena za gubljenje, saopćeno je iz Press službe Gradske uprave Zenica.

   Wigemark je dobitnik javnog priznanja “Počasni građanin Zenice”.

  (FENA) M.B.

   

   


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO