Utorak, 3 kolovoza, 2021

‘Boje’ GIKIL-a na najprestižnijim domaćim i međunarodnim takmičenjima

S ciljem promocije svojih visokokvalitetnih proizvoda i širenja poslovanja na nova tržišta, kao i primjene dobre društveno-odgovorne poslovne prakse, predstavnici Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL) potpisali su sporazum o saradnji sa Klubom borilačkih sportova ORKKA.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Zamjenik generalnog direktora GIKIL-a Suad Imamović kazao je da su takvi vidovi saradnje dodatni pokazatelji  pozitivnih promjena u kompaniji, koja pored širenja poslovanja želi također biti nosilac najvećih priznanja ne samo u poslovnom svijetu, nego i u oblasti drušveno-odgovornog korporativnog djelovanja.

– GIKIL je uvijek podržavao dobre priče, naročito sportiste, u onoj mjeri koliko je to u datom momentu bilo moguće, tako da ova saradnja za nas znači i otvaranja novih prostora za promociju pozitivnih vrijednosti društva, ali i promocije GIKIL-a, naših proizvoda i privrednog razvoja, te stvaranje novog tržišta u skladu sa najboljim svjetskim praksama – poručio je Imamović.

Istaknuti sportista i trener, te predsjednik KBS ORKKA Željko Zombra kazao je da je saradnja s jednom od najvećih kompanija u Lukavcu i Bosni i Hercegovini još jedna pobjeda zajedničke opredjeljenosti za razvoj i uspjeh.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– ORKKA je trenutno među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini, a naši članovi osvajaju medalje na najprestižnijim svjetskim i evropskim prvenstvima. U svijetu poslovnih rezultata, GIKIL ima sličan put i cilj, tako da će naše pobjede u budućnosti predstavljati i pobjede GIKIL-a, istakao je Zombra.

Uspostavljanje saradnje i pružanje podrške mladim lukavačkim sportistima pozdravio je i generalni direktor GIKIL-a Paramesh Bhattacharyyja, inače sportski aktivista i nekadašnji istaknuti fudbaler.

– Nadamo se da će GIKIL i na ovaj način ostvariti napredak i širiti saradnju i tržište, a mladi karatisti ORKKA-e još veći iskorak u sportu, te da ćemo pregršt budućih medalja slaviti zajedno, kazao je Bhattacharyyja,saopćeno je iz Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac.

(FENA) E.F.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas