Subota, 24 srpnja, 2021

Bolji uvjeti za nastavnike i učenike u tri osnovne škole na području Visokog

Načelnica Općine Visoko Amra Babić sa saradnicima obišla je osnovne škole “Kulin Ban” i “Safvet-beg Bašagić” u Visokom, te OŠ “Alija Nametak” u Buci u kojima su nedavno okončani radovi na sanaciji i rekonstrukciji unutrašnjih prostorija.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U školi “Alija Nametak“ sanirani su mokri čvorovi, izmijenjeni portali i uređeno školsko dvorište u kojem je i kutak za učenike.

U OŠ “Safvet-beg Bašagić” zamijenjeni su dotrajali portali na sportskoj sali, sanirani mokri čvorovi, te uređena zelena površina u školskom dvorištu.

Pored navedenih, završen je i projekt sanacije krova sportske sale i zamjena stolarije u OŠ “Kulin Ban”, a uskoro će biti sanirani i mokri čvorovi koji predstavljaju temeljitu rekonstrukciju.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Načelnica Babić je kazala da navedeni projekti oslikavaju opredjeljenost Općine Visoko da stvori bolji ambijent za rad nastavnog osoblja i djece, saopćeno je iz Općine Visoko.

– Iako je budžet Općine Visoko dvadeset puta manji od budžeta ZDK-a, ipak smo se odlučili da određeni dio budžetskih sredstava usmjerimo prema kapitalnim ulaganjima, tačnije u sanaciju i rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola – kazala je.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas