11 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Čović i Wigemark o Izvješću Europske komisije o napretku BiH

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH  Dragan Čović održao je sastanak s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH, veleposlanikom Larsom-Gunnarom Wigemarkom.

Glavna  tema sastanka bilo je Izvješće Europske komisije o napretku Bosne i Hercegovine koje će sutra biti i službeno objavljeno. U svezi s tim, izražena su očekivanja kako će u Mišljenju Europske komisije o kandidacijskom statusu BiH biti naznačeno kako je  Bosna i Hercegovina učinila potrebni napredak u procesu europskih integracija. Također, izraženo je uvjerenje kako će do tada BiH dobiti stabilnu demokratsku vlast, legitimiranu na proteklim izborima od strane tri konstitutivna naroda i svih građana BiH.

Konkretno, kada je u pitanju proces uspostave vlasti u BiH, Čović je još jednom istaknuo kako demokratski izabrani predstavnici hrvatskoga naroda traže njenu žurnu uspostavu kako bi se omogućio kontinuitet u pogledu euroatlantskih integracija. Istovremeno, još jednom je naglasio da su izmjene Izbornog zakona sastavni dio svih potencijalnih koalicijskih aranžmana na razini Federacije BiH, saopćeno je iz  Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D.V.


3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima