Đugum: Čelik će dobiti licencu

Nogometni klub Čelik koji od prvostepene Komisije za licenciranje N/FSBiH nije dobio licencu za narednu sezonu BHT Premijer lige, kako je najavio u izjavi za Fenu direktor zeničkog kluba Ismet Đugum, ispunit će tražene uslove do zasjedanja drugostepene komisije.

-Žalit ćemo se na prvu odluku i u roku ćemo otkloniti nedostatke. Tako da ćemo na drugostepenoj komisiji 100 posto dobiti licencu – optimističan je Đugum.

Kaže da se radi o sitnim iznosima dugovanja prema bivšim članovima kluba.

-Sramota me i reći zbog čega nismo dobili licencu. Radi se o vrlo sitnim iznosima – dodao je te pojasnio da se radi o višegodišnjim dugovima za desetak igrača, a koje klub nije prihvatao kao osnovana potraživanja.

-Komisija je to prihvatila, ali mi ćemo to riješiti – najavljuje Đugum.

Na pitanje da li je deblokiran transakcijski račun kluba, odgovara negativno. Klub je, naime, jednoj zeničkoj firmi, a čije ime Đugum nije želio spominjati, dužan oko 100.000 KM.

On navodi kako Grad redovno plaća mjesečne rate za porezni dug u iznosu od preko 21.000 KM, da su i oni platili zaključno s prošlom godinom, tekuće obaveze za porez, ali kako, ipak, ne mogu sve stići podmiriti.

-Uskoro ćemo platiti i porezni dug koji smo dužni za prva četiri mjeseca ove godine. Teško je u ovakvim uslovima, kada vam na tribine dođe 100-njak gledalaca a privrednici u Gradu ne žele biti sponzori, stići poplaćati sve obaveze. Znate da je investitor Aydin Oglun preuzeo obavezu da plaća tekuće obaveze, ali nas koče raniji dugovi, koje on nije htio prihvatiti. Njih smo trebali plaćati iz tekućeg poslovanja, ali zbog navedenih razloga ne uspijevamo osigurati dovoljno novca za sve potrebe – kazao je Đugum za Fenu.

Ističe, međutim, da je ipak finansijska situacija puno bolja nego proteklih godina. To iliustrira i podatkom da, kako tvrdi, nijedan aktuelni igrač nije tužio klub za zaostala dugovanja, a koja će im, kako najavljuje, sigurno biti isplaćena.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU