0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Džaferović otvara 16. igre RVI FBiH u Zenici

  ()

  Kantonalni savez Ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona, ovog će vikenda biti domaćin 16. sportskih igara RVI Federacije Bosne i Hercegovine na kojima će sudjelovati sedam kantonalnih ekipa te oko 350 učesnika.

  Igre će sutra u 10.30 sati svečano otvoriti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, koji je i jedan od pokrovitelja. Pokrovitelji su i Federalna vlada te Ministarstvo za boračka pitanja Vlade FBiH, zatim Vlada ZDK i resorno ministarstvo za boračka pitanja ZDK.

  – Mi smo ponosni što smo dobili organizaciju ovog takmičenja i uvjeren sam da ćemo biti dobri domaćini- kazao je na današnjoj pres-konferenciji Jusuf Rakman, predsjednik KO RVI ZDK.

  – Ove smo godine odlučili da ZDK bude domaćin. Svake je godine neki drugi kanton domaćin, da se niko ne bi osjećao zapostavljenim- objasnio je Esad Delić, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida FBiH, koji je dodao da su ponosni na sportske uspjehe RVI.

  – Šehidi su u prošlom ratu dali živote i oni su dali najveći doprinos. Mi smo u ratu dali dijelove svojih tijela za slobodu, ali smo ponosni što smo i nakon rata sa međunarodnih takmičenja donijeli i najviše medalja za BiH- podvukao je Delić.

  On je najavio da će defile ratnih zastava sutra u 9.15 krenuti ispred Arene, gradskim ulicama i do Spomen-obolježja Kameni spavač, na kojem će položiti cvijeće te minutom šutnje i učenjem Fatihe odati počast žrtvama proteklog rata.

  – Sport je vrlo bitan segment u psiho-fizičkoj rehabilitaciji RVI, a ovi su susreti za nas jako srdačni i prijatni. Imamo se priliku ponovo družiti i evocirati uspomene – kazao je Saudin Purivatra, direktor Takmičenja.

  On je dodao kako su zahvalni i Gradu Zenici, koji im je stavio na raspolaganje kompletnu infrastrukturu. Nakon svečanog otvaranja, sutra će biti odigrana i revijalna malonogometna utakmica ekipe RVI FBiH i pripadnika Turske vojne misije te i članova Ambasade Turske u BiH, a koji su, kako je napomenuo predsjednik Delić, tokom ove godine donirali 500.000 KM vrijednu donaciju ortopedskih pomagala za RVI FBiH.

  Osim takmičenja u ribarenju, koje će se održati na stazi u Drivuši te streljaštva, a koje će se održati u Domu strijelaca Zenica, sva takmičenja u preostalih šest disciplina održat će se u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“.

  (FENA) F.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO