6 C
Sarajevo
Nedjelja, 28 studenoga, 2021
Još

  ALARMANTNO / Bez usvajanja zakona privredi SBK prijeti kolaps

  ()

  Ako uskoro ne budu donesena zakonska rješenja koja će poboljšati poslovni ambijent, osobito u segmentu fiskalnih i parafiskalnih opterećenja na poslovanje i rad, privredi prijeti kolaps, upozorili su iz Upravnog odbora Grupacije poslodavaca Srednjobosanskog kantona (SBK) pri Udruzi poslodavaca Federacije BiH.

  Iz Grupacije su naveli da pružaju potporu Udruzi poslodavaca Federacije BiH u aktivnostima koje provode s ciljem realizacije inicijative “20+5+6”, kao setu zakonskih rješenja i inicijativa upućenih Vladi i Parlamentu Federacije BiH s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

  – Zbog svega navedenog, pozivamo odgovorne u Vladi i Parlamentu Federacije BiH da hitno reagiraju i usvoje barem dio najnužnijih prijedloga zakonskih rješenja koja je dostavilo Udruženje poslodavaca FBiH. Pozivamo i molimo sve institucije i pojedince da hitno i neodložno ispune svoj dio obaveza, kako bi se što prije stvorili povoljniji uvjeti za poslovanje, posebno u realnom sektoru – kazao je predsjednik Upravnog odbora Grupacije poslodavaca SBK-a Kemal Čolak.

  Iz Grupacije najavljuju i da će u idućem razdoblju intenzivirati aktivnosti prema Vladi i Skupštini SBK s ciljem što hitnijeg rješavanja gorućih pitanja za poslodavce.

  Podsjećaju da su sredinom travnja zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH jednoglasno usvojili zaključak kojim se od Vlade Federacije BiH traži da, u roku od 60 dana, u parlamentarnu proceduru dostavi prijedloge novih te izmjene i dopune postojećih zakona, koje je pripremila Udruga poslodavaca Federacije BiH.

  (FENA) R.G.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO