18 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Karatisti “Mastera” najuspješniji na takmičenju “FUTURA 2019” u Bugojnu

Šesnaesti karate kup “FUTURA 2019” održan je u Sportskoj dvorani Kulturno-sportskog centra u Bugojnu, u okviru programa obilježavanja 20. maja, Dana općine.

Takmičenje se održavalo na tri borilišta u disciplinama kate i borbe pojedinačno i ekipno za sve uzrasne kategorije, a najuspješniji klub bio je Karate klub Master Bugojno sa osvojenih 17 zlatnih, 11 srebrenih i 4 bronzane medalje.

– Drugo mjesto pripalo je karatistima kluba Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji su osvojili 14 zlatnih, pet srebrenih i šest bronzanih medalja, dok je treće mjesto u ukupnom plasmanu pripalo bugojanskom karate klubu Futura, sa osvojenih osam zlatnih, sedam srebrenih i tri bronzane medalje – kazao je predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira Nesib Redžić.

Za najuspješnijeg takmičara proglašen je član Karate kluba Master Nadal Sadiković, koji je osvojio tri zlatne medalje, a za najuspješniju takmičarku Kaja Topić iz Karate kluba Baščaršija, koja se okitila sa dva zlatna odličja.

Tehnički organizator ovog tradicionalnog karate takmičenja, koje je okupilo 270 učesnika iz 29 bh klubova, bio je Karate klub Futura Bugojno.

(FENA) H.D.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima