Lukavac: Ove godine na sajmu ‘List’ 162 izlagača iz 11 zemalja

Na Međunarodnom sajmu turizma i ekologije “List“ 2019, koji će biti održan od 9. do 11. maja u Lukavcu, uz ambasade, ministarstva, turističke agencije i privredne komore, svoje proizvode i usluge predstavljat će hoteli, proizvođači hrane i pića, kože i tekstila, firme za preradu otpada i druge.

Direktor Lukavačkog sajma Izet Nuhanović potvrdio je da se na sajmu očekuje 162 izlagača iz 11 zemalja i to su uglavnom predstavnici zemalja bivše Jugoslavije, te Albanije, Njemačke, Češke, Italije i Turske.

U okviru 17. izdanja ove manifestacije bit će održana predavanja o kontinentalnom turizmu i razvojnim šansama BiH, te okrugli sto o biciklizmu.

Također su planirane prezentacije narodnih običaja, nošnji i igara. Biće održano i takmičenje u pripremi hrane, a tu su i drugi kulturno-sportski sadržaji.

“List“ organizuje Lukavački sajam u saradnji s Općinom Lukavac i Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona, uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona.

Ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj TK Mirsad Gluhić kazao je da će Vlada u narednom periodu, kao što i svake godine proglašava manifestacije od značaja za TK, proglasiti i ovu manifestaciju.

-Resorno ministarstvo i turističke zajednice u stopostotnom procentu su ispunile sve kada je u pitanju ova manifestacija – istakao je Gluhić.

Drugog dana sajma, u petak, prvi put će biti dodijeljena “Zvijezda turizma BiH“ za najveći doprinos razvoju turizma u BiH za 2018. godinu, dok će treći dan, učesnici sajma, bajkeri, planinari i ribari pripremati kotlić.

Manifestacija će se završiti sajamskom biciklijadom.

(FENA) E.F.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU