10.6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Međunarodni dan kulturne raznolikosti obilježen u Drvaru

Misija OESS u BiH i Koalicije za borbu protiv mržnje iz Drvara, Livna, Velike Kladuše i Sanskog Mosta u četvrtak su u Drvaru obilježili Međunarodni dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj.

Tim povodom organizirana je etno modna revija, igre i vokalne izvedbe, kako bi se građani, prvenstveno mladi, upoznali s nošnjama, glazbom i plesovima, tradicijom i običajima različitih općina, s posebnim naglaskom na njihove sličnosti.

Cilj događaja bila je promocija kulturne raznolikosti, razumijevanja i tolerancije, suživota i poštivanja zajedničkih vrijednosti.

Iz Misije OESS istaknuli su da ovim žele skrenuti pažnju javnosti na glavne zaključke konferencije koju su održali 21. ožujka u Sarajevu u povodu Međunarodnog dana eliminacije svih oblika rasne diskriminacije.

Konferencija je imala za cilj omogućiti ključnim lokalnim i regionalnim akterima forum za razmjenu mišljenja i diskusiju o glavnim pitanjima od važnosti u provedbi antidiskriminacijskog zakonodavstva.

Pored toga, sudionici konferencije, njih oko 150 , pokušali su odgovoriti na pitanje jesu li usvajanjem Zakon o zabrani diskriminacije BiH ojačani mehanizmi za zaštitu od diskriminacije i je li osiguran funkcionalan okvir za ostvarivanje jednakih prava i mogućnosti svim osobama u BiH.

- Oglašavanje - međunarodni dan kulturne raznolikosti obilježen u drvaru

(FENA) R.G.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima