13.8 C
Sarajevo
Utorak, 28 rujna, 2021

MUP ZDK-a planira kapitalna ugalanja od 930.000 KM

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) planira u 2019. godini realizirati kapitalna ulaganja od 930.000 KM, od čega će 800.000 KM biti utrošeno za nabavku opreme, a 135.000 KM za rekonstrukciju i investiciono održavanje prostorija i zgrada organizacionih jedinica MUP-a, saopćeno je iz Press-službe Zeničko-dobojskog kantona.

Prema programu utroška koji je Vlada ZDK usvojila na 6. sjednici, pored ostalog je planirana nabavka specijalnih kombi i putničkih vozila, alkometara, mobilnih radara, opreme za krim-tehniku, računara i kancelarijske opreme te dogradnja video nadzora u policijskim stanicama Breza i Visoko.

MUP planira uložiti 140.000 KM u rekonstrukciju elektromreže u organizacionim jedinicama, rekonstrukciju sistema ventilacije u prostorijama centralne arhive te rekonstrukciju lifta u sjedištu MUP-a u Zenici.

U okviru stavke “nabavka stalnih sredstava u obliku prava”, planirano je 40.000 KM za nabavku licenci za vještačenje mobitela, kao i nadogradnju, optimizaciju i administraciju softvera za automatsku obradu prekršaja s radarskih sistema.

(FENA) H.D.


1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima