Na putevima RS-a svaki šesti vozač bio u pripitom stanju

Svaki šesti kontrolisani vozač u Republici Srpskoj (RS) vozio je pod dejstvom alkohola, utvrđeno je tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, koju su proveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U činjenju prekršaja zatekli su čak 4.113 vozača, od ukupno kontrolisanih 8.717.

Od tog broja, 3.428 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine kretanja motornog vozila, a najveći broj prekršaja prekoračenja brzine evidentiran je u prekoračenju od 10 do 20 km/h (1.664 prekršaja ili 78,8 posto), a u prekoračenju preko 30 km/h evidentirano je njih 107.

-Kod svakog šestog kontrolisanog vozača (849), utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi, a čak 42 su bili mladi vozači u saobraćaju – upozoravaju iz entitetske policije.

Utvrđena količina alkohola kod 464 vozača bila je od 0,31 do 0,80 g/kg, dok je kod njih 81 utvrđena količina alkohola u organizmu preko 1,51 g/kg (zadržani su lišenjem slobode, kao i njih 14 zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju).

Za 21 vozača procjenjeno je da bi ih trebalo potvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od čega je njih 20 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su sankcionisani i isključeni iz saobraćaja.

Iz MUPRS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i poštuju saobraćajne propise, te tako zaštite svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU