Na teatarskom festivalu u Bugojnu predstavili se glumci iz Trebinja

Predstavu “Jedan sluga, a dva gospodara“ (Carlo Goldoni) odigrali su glumci Gradskog pozorišta iz Trebinja, u okviru šestog dana 47. teatarskog festivala BiH “Fedra“ u Bugojnu.

-Radnja uključuje ljubomoru, sukob starih i mladih, ljubav i preljubu, i danas popularne teme. Glumci komuniciraju s publikom, pozivaju ih na saradnju i pitaju ih za savjete. Zaplet se temelji na nemogućoj misiji, istovremenom služenju dvojici nadređenih, koji ne znaju jedan za drugoga, što dovodi do brojnih humorističnih situacija, koje podrazumijevaju zabunu, laž i prevare – kazao je reditelj predstave Željko Milošević.

U takmičarsko dijelu festivalskog programa večeras će predstavu “Noć kad se“ (po jednočinkama Muze Pavlove) odigrati glumci Teatra “Fedra“ Bugojno.

Reditelj ove predstave je Marko Vukosav.

Ovogodišnje izdanje teatarskog festivala BiH “Fedra“ bit će zatvoreno u subotu navečer u Pozorišnoj sali KSC-a Bugojno dodjelom nagrada najuspješnijim pozorišnim ostvarenjima.

U jutarnjim satima bit će upriličena prezentacija radionica o glumi, koje je proteklih dana u Bugojnu vodila Slađana Zrnić.

U sklopu pratećeg programa, glumci Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo/Kamernog teatra 55 odigrat će predstavu “Slavna Florens“, u režiji Admira Glamočaka.

(FENA) L.A.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU