0.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Obustavljen saobraćaj na M-4 Tuzla-Husino zbog saobraćajne nesreće

 Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila kod mjesta Husino obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Tuzla-Husino. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje i Osoje. Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Donja Gradina. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, kao i povremenih obustava, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac R-445 Zenica-Tetovo-Nemila. Napominjemo da su i na ovom pravcu u toku radovi na asfaltiranju, tako da se na mjestima radova saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka. Naredna dva dana (23. i 24.06.) zbog vjerskog praznika na ovom putu neće biti obustavljen saobraćaj.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Najavljen je početak radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-5 Vitez (raskrsnica na obilaznici Vitez), na mjestu izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

- Oglašavanje -

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Donji Vakuf-Travnik, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima