1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Petnaest medalja za učenike Međunarodne srednje škole iz Tuzle

  ()

  Učenici Richmond Park International Secondary School Tuzla na globalnoj rundi takmičenja The World Scholar’s Cup koja je od 20. do  26.jula održana u holandskim gradovima Haagu, Roterdamu i Amsterdamu, u kategorijama pisanje eseja, debata i kviz osvojili su 15 medalja, od toga tri zlatne i 12 srebrnih.

  Obje ekipe su se uspješno plasirale na finalnu rundu takmičenja koja se svake godine održava na Yale univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama.

  The World Scholar’s Cup tradicionalno okuplja veliki broj učenika, pa je tako bilo i ove godine. Naime, globalna runda u Holandiji je okupila učenike iz preko 50 zemalja svijeta, koji su se takmičili u četiri kategorije, uključujući: debatu, esej, kviz znanja i dr.

  -Izuzetna nam je čast predstavljati našu državu Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju – kazali su bh. predstavnici koji su ove godine podjeljeni u dva tima. Prvi tim čine: Amina Nišić, Enisa Kalfić i Alem Tukić. Drugi tim je u sastavu: Lorena Zornić, Iris Tirić i Emina Nurkić. Oba tima se takmiče u seniorskoj konkurenciji

  Na takmičenje The World Scholar’s Cup u Holandiji učenici su otputovali u pratnji profesora mentora Nedžada Konjića. A sa njima su i roditelji i prijatelji škole dr. Majdina Zornić i Almirdina Gardaš, nastavnica u OŠ “Slavinovići”.

  (FENA) M.B.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO