11.6 C
Sarajevo
Srijeda, 29 ožujka, 2023

Pokazna vježba PVJ Goražde za učenike osnovne škole

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde uz asistenciju volontera gradske organizacije Crvenog križa, danas su izveli tematsko-pokaznu vježbu spašavanja građana na vodi.

Simulirano je spašavanje kupača sa gradskog kupališta Žanj, nakon što ih je povećanje vodostaja Drine spriječilo da se vrate na obalu. Vježba je dio godišnjeg plana gradske službe Civilne zaštite, a prisustvovali su joj učenici od trećeg do šestog razreda Osnovne škole “Fahrudin Fahro Baščelija”.

Pomoćnica gradonačelnika Goražda za Civilnu zaštitu Samira Drakovac ističe da je prezentirana spremnost jedinice za djelovanje u realnim situacijama.

– Ovo je bila jedna od praktičnih vježbi profesionalne vatrogasne jedinice i imala je poseban cilj da se učenicima Osnovne škole “Fahrudin Fahro Baščelija” pokaže spremnost jedinice i upozori na moguće realne situacije koje donose opasnost po njih. Simulacija spašavanja kupača – izletnika sa “Žanja” je prema našoj ocjeni bila uspješna, a sticajem okolnosti uz učenike ove škole, pratili su je i učenici jedne sarajevske škole koji su bili gosti našeg grada – kazala je Drakovac.

(FENA) M.L.

 


Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU