0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Poslije 22 godina KBS „Tuzla Sinbra“ mijenja ime

  ()

  Jedan od najtrofejnijih karate klubova u BiH – Tuzla Sinbra, poslije 22 godina promijenit će ime i ubuduće će nastupati kao KBS „Tuzla“, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ovog kluba.

  Direktor i šef stručnog štaba Fikret Selman zahvalio je ovom prilikom Halilu Sinanoviću, vlasniku privatne kompanije „Sinbra“, ranije „Sinalco“, na nesebičnoj dugogodišnjoj materijalnoj podršci, istaknuvši da bez te potpore teško da bi klub uspio dostići razinu kvalitete i uspješnosti kao što je godinama ima.

  Selman je naglasio da je samo u ovoj godini klub osvojio 269 pojedinačnih i klupskih medalja, od pionirskih do seniorskih, u zemlji i inozemstvu.

  – Nije sve u medaljama, jer smo uz takmičarske aktivnosti dva puta upriličili polaganja za učenička zvanja, sudjelovali smo u nekoliko humanitarnih akcija, kao što su  “Šetnja za žrtve genocida u Srebrenici“, kampanja promocije doniranja ljudskih organa, trka “Za nekog s autizmom” i tom prilikom prikupili smo značajna finansijska sredstva za drugare iz “Malog svijeta” – izjavio je Selman.

  Na sastanku s novinarima rečeno je da će KBS „Tuzla“ pripreme organizirati na Zlaći kod Banovića od 4. do 8. augusta.

  – Od 31. augusta do 1. septembra očekuje nas državno prvenstvo za kadete, juniore i U-21, te školsko i ekipno prvenstvo države, koje će biti održano u Tuzli, u tehničkoj organizaciji našeg kluba – najavio je direktor kluba.

  Na kraju je rečeno da KBS „Tuzla“ u narednu sezonu kreće s izrazito ambicioznim trenerskim kadrom. Pored Fikreta Selmana i Une Selman Žilić, u redove kluba vratio se Nermin Hadžić, koji je posljednjih 12 godina trenersku karijeru gradio u Kuvajtu.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO