Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović na čelu kolone Marša mira

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović na čelu je kolone Marša mira “Nezuk – Potočari 2019” u kojem učestvuje više od 5.000 učesnika.

U znak sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine, jutros je iz Nezuka prema Potočarima krenuo Marš mira. Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović krenula je i ove kao i predhodnih godina u koloni Marša mira putem kojim su jula 1995. godine svoj spas do slobode tražili mnogi Srebreničani, te na ovaj način odala počast žrtvama srebreničkog genocida.

Potpredsjednica Mahmutbegović istaknula je da je svaki građanin BiH obvezan barem jednom u životu preći „Put spasa“ te se uvjeriti kako je bilo Srebreničanima u ljeto 1995. kada su kroz šume bježali prema slobodnim teritorijima u Tuzli.

Potpredsjednica FBiH će 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima prisustvovati obilježavanju 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Trasa kojom će se kolona kretati duga je oko 100 kilometara, a ove godine prvi puta će pratiti i najkritičniji dio puta marša smrti. Učesnici će proći lokalitetom gdje je nakon pada bukve za jedan dan ubijeno više od 1.000 ljudi, a preko 1.000 ih je ranjeno, saopćeno je iz saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) F.F.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU