Prijem 25 mladih ljekara na UKC Tuzla

Univerzitetsko klinički centar Tuzla nastavlja sa projektom obnavljanja kadra te direktor ove zdravstvene ustanove Nešad Hotić najavljuje da će sredinom tekuće sedmice biti završeni konkursi za prijem novih 25 mladih ljekara.

– Stalno radimo na pomlađivanju kadra, ne samo na raspisivanju konkursa za prijem novih ljekara, već i za specijalizaciju – kazao je Hotić.

Ističe da su u januaru raspisali deset konkursa za specijalizacije te da će za 15 dana raspisati još 20 za mlade ljekare koji su stekli uslove za to, a rade u UKC Tuzla.

Direktor Hotić navodi da uz migracije koje se dešavaju svugdje u svijetu, pa i u BiH, treba imati na umu da u naredne tri do četiri godine u penziju treba otići od 80 do 100 ljekara.

– Moramo o tome voditi računa, moramo mladim ljudima dati šansu, jer nas sve liječenje čeka u narednom periodu – poručio je.

Univerzitetsko klinički centar Tuzla  trenutno nema problema sa srednjim medicinskim kadrom.

– Mislim da nećemo imati problema ni u budućnosti, jer jako puno mladih ljudi žele da rade u našoj ustanovi – istakao je.

Jedan od prioriteta proteklih godina bio je osigurati bolji ambijent za pacijente, ali i uposlene te obnoviti opremu.

Hotić je naglasio da planiraju u 2019. godini završiti javne nabavke za novi CT, MR, radio-terapije, jer je to zastarjela oprema, iako je još funkcionalna.

Taj trend će, uz edukaciju kadra i obnavljanje prostornih kapaciteta, biti nastavljen i u narednom periodu, kako bi UKC normalno funkcionisao i uspješno odgovorio na potrebe korisnika zdravstvenih usluga.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU