Utorak, 3 kolovoza, 2021

Sajam visokog obrazovanja u Tuzli, budućim studentima najprivlačniji IT sektor

Tuzli se naredna dva dana održava Sajam visokog obrazovanja na kojem će se srednjoškolci s područja Tuzlanskog kantona moći upoznati s programima, dekanima i profesorima različitih fakulteta i univerziteta iz Bosne i Hercegovine.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– Sajam visokog obrazovanja je manifestacija koja na jednom mjestu u isto vrijeme okupi više od 30 fakulteta i univerziteta. Ove godine uspjeli smo dovesti i neke fakultete iz inozemstva. Zato smo ove godine dobili karakter sajma s međunarodnim učešćem. Ideja je da se mladim ljudima, koji se nalaze u životnim dilemama šta studirati, pokuša dati odgovor na ta pitanja ovdje na jednom mjestu – rekao je Zlatko Aliđanović, organizator Sajma visokog obrazovanja u Tuzli.

Univerzitet u Tuzli na Sajmu se srednjoškolcima predstavio sa svim svojim fakultetima, odnosno na Sajmu nastupa 13 fakulteta i rektorat.

Treba naglasiti da su se srednjoškolci danas posebno informirali o Fakultetima računarstva budući da je, zbog razvoja novih tehnologija, ovo zanimanje sve potrebnije na tržištu rada, kako u BiH tako i u zemljama Europske unije.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas