Sajam visokog obrazovanja u Tuzli

Sajam visokog obrazovanja danas u Tuzli i tokom dva dana trajanja maturantima i drugim zainteresiranim će u svom trećem izdanju predstaviti mogućnosti studiranja na velikom broju javnih i privatnih univerziteta, visokih škola i obrazovnih institucija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Sajamski događaj, koji se realizira u saradnji s Ministarstvom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, organizirano će posjetiti veliki broj učenika iz više od 30 srednjih škola Tuzlanskog kantona te područja Brčko Distrikta i Posavskog kantona, a s ciljem pružanja ključnih informacija i usluga za uspješnu prijavu/upis novih studenata i pravovremenog i cjelovitog informisanja maturanata srednjih škola o mogućnostima i uslovima akademskog obrazovanja.

– Interesovanje visokoškolskih ustanova, ali i samih učenika iz cijelog Tuzlanskog kantona koji će posjetiti sajamske sadržaje, garant su da će Tuzla i naredna dva sajamska dana, kao što je to bilo i u prethodnim izdanjima, biti centar visokog obrazovanja BiH. Iskreno se nadamo da ćemo maturantima, ali i onima koji će to biti narednih godina pomoći u donošenju važne životne odluke, a to je šta i kako studirati – istakao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma, organizatora ovog događaja.

Tuzlanski kanton, kao najmnogoljudniji u BiH, ima najveći broj učenika završnih razreda u 33 srednje škole, čime se opravdava potreba za održavanjem te manifestacije u Tuzli, kao akademskom središtu tog dijela BiH.

Dosad je potvrđeno učešće predstavnika svih fakulteta Univerziteta u Tuzli, brojnih univerziteta i visokih škola iz cijele BiH, te dva univerziteta iz Slovenije i Hrvatske.

Sajam će biti smješten u izlagačkim paviljonima hotela Tuzla.

(FENA) J.Č.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU