15 C
Sarajevo
Subota, 18 rujna, 2021

Saobraćajni inspektori KUIP 1.506 inspekcijskih nadzora od januara do aprila

Na području Kantona Sarajevo u prva četiri mjeseca 2019. godine Inspektorat saobraćajne i cestovne inspekcije izvršio je ukupno 1.506 inspekcijskih nadzora tokom kojih je izdato 429 prekršajnih naloga te izrečene novčane kazne u iznosu od 167.130 KM, dok su nadležnom sudu podnesena četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, potvrđeno je Feni iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS).

– U oblasti javnog vanlinijskog prijevoza putnika-taksi prijevoza izvršeno je 286 inspekcijskih nadzora tokom kojih je šest vozila privremeno isključeno iz saobraćaja zbog nelegalnog obavljanja taksi prijevoza. Izdat je i 21 prekršajni nalog u novčanom iznosu od 9.700 KM – kazala je Feni glasnogovornica KUIP-a KS Vildana Brdarić.

Dodala je da je u oblasti kombi prijevoza putnika vozilima (1+8) u istom periodu izvršen 21 inspekcijski nadzor tokom kojih je, zbog počinjenih prekršaja, izdato osam prekršajnih naloga sa visinom izrčenih kazni od 5.200 KM.

Brdarić je kazala da su u toku prvomajskih praznika kantonalni saobraćajni inspektori vršili pojačane inspekcijske nadzore nelegalnog prijevoza putnika taksi i kombi vozilima na putnim pravcima koji vode prema izletištima u Kantonu Sarajevo.

Radi utvrđenih nepravilnosti izdali su devet prekršajnih naloga u iznosu od 3.650 KM – istakla je Brdarić.

(FENA) M.L.


1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima