Sarajevo/ Centralna bajramska manifestacija ‘U dergjahu mog srca’ 11. augusta

Svečanost „U dergjahu mog srca“, centralna bajramska manifestacija, bit će održana 11. augusta u Sarajevu.

Iz Gradske uprave saopćeno je da će, uz prigodan svečani program, biti obilježen jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram. U programu će učestvovati hafizi: Aziz Alili, Burhan Šaban, Senad Podojak, Armin Muzaferija i Ibrahim Bilčević, hor medžlisa Islamske zajednice, ansambl vokalnih solista Ašik, Lejla Jusić, Lejla Čaušević i mnogi drugi interpretatori duhove muzike.

– Samo okupljeni uz porodicu, prijatelje i komšije činimo dobro našoj zajednici, našoj djeci i budućim generacijama.  U ne tako davnoj historiji, okupljanja porodice i prijatelja za vjerske praznike bila su jedan od segmenata tradicijske kulture obilježavanja Kurban-bajrama, dok nam današnji stil života donosi sve rjeđe susrete s najbližim – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da sačuvati tradicijski dio obilježavanja Bajrama znači biti posvećen istinskim vrijednostima.

– Grad Sarajevo i Islamska zajednica pozivaju sve građane i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine da nam se pridruže, a ono što posebno raduje jeste činjenica da se Kurban-bajram obilježava 11. augusta, u vrijeme kada mnogo Bosanaca i Hercegovaca nastanjenih širom svijeta dolazi u glavni grad, Sarajevo – kaže se u saopćenju iz Gradske uprave.

(FENA) D.V.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU