-0.1 C
Sarajevo
Petak, 27 siječnja, 2023

Šuker dužan šest miliona kuna, država mu ‘sjela’ na penthouse

Država je upisala zabilježbu s mogućnošću ovrhe na luksuzni stan u vlasništvu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šuker i to zbog poreznog duga od šest milijuna kuna, piše u četvrtak zagrebački Večernji list.

Radi se o stanu u potkrovlju vile Portheim u Opatiji kojeg je Šuker kupio 2009. za milijun eura. Republika Hrvatske je, otkrila su 24sata, sjela na Šukerov opatijski penthouse jer on nije ni tri godine nakon poreznog rješenja podmirio svoj dug prema državi. A taj dug je nastao nakon što su poreznici utvrdili da je Šuker u 2015. imao neprijavljeni dohodak od 12,8 milijuna kuna, navodi dnevnik.

Te godine predsjednik HNS-a posudio je Zdravku i Mariju Mamiću 12 milijuna da plate jamčevinu za izlazak iz istražnog zatvora. Porezna uprava je usto utvrdila, kako su pisali mediji, i da je u toj godini Šuker imao prihode od 600.000 kuna, a da su mu izdaci iznosili oko 1,5 milijuna kuna.

Stoga mu je na tih 12,8 milijuna kuna neprijavljenog dohotka razrezan porez kao na drugi dohodak po stopi 40 posto te još 18 posto prireza, prenosi Hina pisanje Večernjeg lista.

  Egipćanin u 75. godini postao najstariji svjetski profesionalni nogometaš

Kako Šuker očito nije podmrio taj dug, država je u svibnju ove godine upisala hipoteku na njegov stan u Opatiji. Šuker je, kako su svojedobno pisali mediji, pokušao poreznicima dokazati porijeklo spornog novca pa je tako za 12 milijuna kuna koje je posudio Mamićima tvrdio da se radi o ušteđevini koju je stekao dok se profesionalno bavio nogometom. Tako im je priložio i ugovore koje je sklopio kao nogometaš s inozemnim klubovima, a to su bili Sevilla, Real Madrid, Arsenal, West Ham i Münchenu 1860.

Pri tome je navodno tvrdio da taj novac nije držao u banci nego kod sebe pa stoga ne može kao dokaz priložiti bankovne izvatke. No, poreznicima to nije bilo uvjerljivo s obzirom na to da se Šuker prestao profesionalno baviti nogometom prije više od 10 godina pa se nije moglo utvrditi ni koliko je novca kojeg je zaradio kao igrač u međuvremenu i potrošio, navodi Večernji list.

 


Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU